Istrobot 2004

V dňoch 27.4-29.4.2004 sa konala v Bratislave na Fakulte elektrotechniky a informatiky, na katedre automatizácie a regulácie súťažná prehliadka autonómnych mobilných robotov ISTROBOT 2004. Súťaž bola rozdelená do troch kategórií:
  • stopár
  • myš v bludisku
  • voľná jazda
Samozrejme, ako minulý rok, ani teraz nemoholi na akcii chýbať naši žiaci. Ich robot Chobot2 (vylepšená verzia robota Chobot z minulého roka) nakoniec v treťom pokuse dráhu úspešne absolvoval.

Súťaž ISTROBOT patrí medzi najlepšie pripravené a zorganizované akcie (v porovnaní s akciami, na ktorých sme sa zúčastnili), za čo patrí vďaka najmä Ing. Richardovi Baloghovi z KAR FEI ako hlavnému organizátorovi súťaže. Propozície súťaže boli včas a jasne vysvetlené, kritéria hodnotenia boli jednoznačné a niekoľko krát pripomenuté aj pred vlastnou súťažou a čo je hlavné, počas akcie porotcovia nemenili svojvoľne kritéria hodnotenia (v porovnaní napr. s totálnym bordelom1) na akcii RoboCup Rescue v Banskej Bystrici, organizovaným o.i. Ministerstvom školstva SR, bordelom1), pod ktorým je podpísaný napr. pán minister Fronc, či pán riaditeľ Slačka).

Bližšie info na http://www.robotika.sk/mains.htm





















1) Bordel v zmysle neporiadok, zmätok, chaos (viď. Slovník cudzích slov)